Sirovi špageti bolonjeze
Potrebno za sos:
- Šaka oraha
- Pola crvene svježe paprike
- 2 svježa paradaiza
- 1/2 luka
- 1 -2 datule
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 kašika limunovog soka
- Biber
- Svježi peršum ili korijander
- 1 čeno bijelog luka
- Par suvih šljiva za dodatni ukus
- 1 tikvica
- Manja mrkva
- Pola svježeg krastavca
- Maslinovo ulje
- Limun
Priprema špageta:
Nožićem
ili spirulizatorom oblikujte tikvicu u špagete, na isti način postupite i s
mrkvom, dodajte narezane krastavce na kockice, poprskajte maslinovim uljem i
limunovim sokom, te odložite u neku prikladnu zdjelu ili tanjir da se
opuste. Za to vrijeme napravite sos bolonjeze.
Priprema sosa:
U blenderu prvo krupnije izmiksajte orahe, polako dodajte, luk, datule, suvu
šljivu, crvenu papriku, so, biber, maslinovo ulje, sok od limuna, svježu rajčicu,
peršum ili korijander. Miksajte do kremaste strukture.PRIJATNO!