četvrtak, 10. travnja 2014.

špageti

RECEPT

Sirovi špageti bolonjeze

Potrebno za sos:

-      Šaka oraha  
-      Pola crvene svježe paprike  
-      2 svježa paradaiza
-      1/2  luka  
-      1 -2 datule
-      1 kašika maslinovog ulja
-      1 kašičica himalajske soli 
-      1 kašika limunovog soka  
-      Biber
-      Svježi peršum ili korijander  
-      1 čeno bijelog luka
-      Par suvih šljiva za dodatni ukus

  Potrebno za špagete:  

-      1 tikvica
-      Manja mrkva
-      Pola svježeg krastavca  
-      Maslinovo ulje  
-      Limun

Priprema špageta:

Nožićem ili spirulizatorom oblikujte tikvicu u špagete, na isti način postupite i s mrkvom, dodajte narezane krastavce na kockice, poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom, te odložite u neku prikladnu zdjelu ili tanjir da se opuste. Za to vrijeme napravite sos bolonjeze.

Priprema sosa:
U blenderu prvo krupnije izmiksajte orahe, polako dodajte, luk, datule, suvu šljivu, crvenu papriku, so, biber, maslinovo ulje, sok od limuna, svježu rajčicu, peršum ili korijander. Miksajte do kremaste strukture.
PRIJATNO!