Ovaj
recept vam dugujem jos od radionice u Beogradu, i evo napokon da vam ga
postavim... S obzirom da je vecini ljudi najveci problem prilikom
prelaska na sirovu, zdravu, vegansku ishranu, ostavljanje hleba, te svi
traze adekvatnu zamenu za to... Na mom blogu ima recept za sirove
krekere i hleb, a nekima to u prelaznom periodu nije dovoljno, ili
nemaju dehidrator na pocetku, te evo recepta za hleb koji sam pravila svojim roditeljima i muzu.
Potrebno vam je:
- 2 solje mlevenog suncokreta
-3/4 solje mlevenih lanenih semenki
- 1 kasikica kurkume
- 1 kasikica him.soli
- 1/3 case vode (dodavati vodu po potrebu)
- ruzmarin(posuti po vrhu, opciono)
Pomesajte brasno od suncokreta i lan.semenki, zatim dodajte kurkumu i so, i na kraju vodu. Mesajte rukom ili kasikom dok se smesa ne sjedini. Stavite papir za pecenje na tepsiju, rastanjite smesu, i pecite na 150 stepeni nekih 10-15 minuta. Ako imate dehidrator jos bolja opcija je da ovo dehidrirate 10tak sati.
Potrebno vam je:
- 2 solje mlevenog suncokreta
-3/4 solje mlevenih lanenih semenki
- 1 kasikica kurkume
- 1 kasikica him.soli
- 1/3 case vode (dodavati vodu po potrebu)
- ruzmarin(posuti po vrhu, opciono)
Pomesajte brasno od suncokreta i lan.semenki, zatim dodajte kurkumu i so, i na kraju vodu. Mesajte rukom ili kasikom dok se smesa ne sjedini. Stavite papir za pecenje na tepsiju, rastanjite smesu, i pecite na 150 stepeni nekih 10-15 minuta. Ako imate dehidrator jos bolja opcija je da ovo dehidrirate 10tak sati.
Jasmina B-S